martes, 16 de septiembre de 2008

Castell de Popa

Després d´un dilluns de descans avui dimarts tocava fer quelcom de diferent, així després de pencar i tot l´amenaça de pluja em dirigeixo cap a Castellcir.
Així doncs carrego 4 coordenades al Gps i cap allà per tal de fer uns 4 km corrents que separen el Castell de Castellcir o Castell de Popa (per la forma de vaixell de la roca sobre el qual està construit).
Deixo el cotxe al punt d´informació de Castellcir i agafo un PR que porta cap a l´esglèsia de St.Andreu, m´he de desviar una mica per visitar-la però val la pena. Reprenc uns 200 mts fins a trobar el camí que em portarà cap al Castell de Popa, durant el camí ja vaig deduint que la pujada corrent serà dura, ja que no està massa lluny però el desnivell que es veu desde el camí fa basarda, així doncs m´ho prenc més tranquilament, passo pel costat d´un pou de glaç i enfilo per un sender entremig de alzines i rocs; i com sempre amunt!.
Al final corono el turó i ja soc dalt el Castell.
Històricament d´aquest castell s´han trobat documents de 1107. A principis del segle XI, amb Gerard de Castellcir, apareix la dinastia dels Castellcir que possseeixen els drets del castell si bé paguen un tribut anual al monestir de l´Estany. La saga desapareix l´any 1348 a causa de la mortal Pesta Negra tot i que sobrevisqués Almanda, una de les filles. L´any 1363 el rep Gilabert de Centelles de mans del rei i poc després els Bell-lloc. Vint anys mes tard Pere de Planella adquireix la possessió i la mantenen fins 1942. A començament del segle XX va patir una expoliació. Hi ha fotografies de l´any 1920 on encara es veia en bon estat.(info extreta de la pag de geocaching)
Dalt del turó queden també les restes de l´ermita de Sant Martí i a prop del castell podem trobar la balma d´en Roma, on s´allotjava el segle XIX un bondoler.
Sincerament el castell " NOMALIMAGINAVA TAN GRAN!" deu nidó quina fortificació, encara que amb força mal estat, el que si impresiona és com vàren poder construir un Castell sobre del que sembla una piràmide invertida, fins i tot vàren haber de construir un contrafort.. per si les mosques, una obra arquitectonica bastant agosarada per l´época però amb una paret que els proporcionava una defensa natural i unes vistes a tota la zona de l´alt del Vallès així com el Bages amb la part del Moianès.
Uns 10 km de running amb puja i baixa constant i unes magnifiques vistes tant desde el castell com del propi castell
Aqui deixo tot de FOTOS que he fet

13 comentarios:

Ada Xinxó dijo...

Que xulo! Quan t'hi poses.. amb història de Catalunya i tot!

Noe SLopes dijo...

Si es que en el fondo es un historiador. Jejejeje

Il-legal.

Marc Masague V. dijo...

Si feu bondat i torneu vives de la Volta a la Cerdanya us hi duré, queda pendent per fer en el mateix castell un "caché" del Geocaching, ara quan vingui l´época de descans el gps i l´arnés espero que tregui fum.
Molta sort a la Volta mosses, jo dissabte aniré a les 2 hores de Calldetenes i diumenge espero poder anar a veure que han preparat els Mussols per St Quirze

Unknown dijo...

Jo no m'he rajat!!!!!!!!! el que passa es que amb mariconades jo no perdo el temps.

I que es aixo de que jo no soc rival per tú!!!!!!!!!!!!
Encara recordo com caminaves darrera meu el dia de la pujada del Figaró i jo lirolaroliro pujant en bici, desagreit gràcies a mi pujes com pujes, ja, ja, ja, ja, ja.

Rival acabare amb tú quan vingui de Matagalls-montserrat et 'reto' a un pla de la calma i aixin's apendras com es puja 'a bon ritme', ja, ja, ja, ja, ja.

Molt guapa la crónica.

Ada Xinxó dijo...

Vale, vale, ja organitzaràs un Geocaching d'aquets, però fa falta arnés??
Gràcies pels ànims, al Santi i a mi ens farà falta! Que vagi molt rebé per Calldetenes!!!!! Què vas individual o amb parella?

Que bé que vagis a passejar els teus bessons per St. Quirze, llàstima que em perdré a tots els mussols babejant, jejeje. Encara se'n recorden d'aquell dia que vem compartir ruta! Dona records al Gralla!

Marc Masague V. dijo...

Ada a calldetenes hi vaig amb un compi de la feina, un master40 que no vegis com hi va. Amés és puntuable per la copa del món aquesta prova pq hi van 3 equips més del meu poble i clar les tancades, cops de colze i demés ileaglitats estan assegurades A MUERTEEEEEEE!. Records al Gralla? Pals al Gralla! :) percert que m´en pots dir de la ruta , es pot fer a fondo?

Rival si no passeu per St.Benet encara et veig capaç d´acabar la Matagalls-Montserrat, encara recordo el 1er cop que hi vàrem anar amb btt i et vaig deixar allà mort en aquella font dormint la mona i el fart de galetes ke ens vàrem fotre dins el tren , desde llavors penso que les he avorrit jajajajaja . Molta sort per la Matagalls!

Ada Xinxó dijo...

No home! guarda els pals per un altre dia que aquest diumenge serà al avituallament i quedaria molt malament!
No he fet el circuit però tu a fondo que ells l'han fet 1000 cops i has de pulveritzar les seves marques!
Sort a la copa del món!

Eudald dijo...

ufffffffffff, com ataca el rival Xavi, ja et reta un pla de la calma, la cosa esta calenta cale
felicitats per la cronica.
Eudald.

Marc Masague V. dijo...

Eudald si el guanyo que em pagui un sopar amb se Germana , que et sembla? A la Torre del Pla mateix, algo normalet

Eudald dijo...

i nos maco axò.

Unknown dijo...

jajaja, no et facis il.lucions

Marc Masague V. dijo...

s´està fent un us a la "babalà" del " I NÒS MAKU XÒOOOOOO???!" `això s´ha de dir quan portes 2 hores pujant a platillo a una mitja de 180 ppm sinó no té cap gràcia!

Maria dijo...

eiiiii...això estpa aprop de casa meva ... quan hi tornis a passar avisa´m que potser m´hi apunto!