martes, 29 de abril de 2008

ITV Rock Shox Reba

Tot va començar en una ruta amb en Bernat Guardia per el seu territori, Canet, i ja se sap, fallo en una baixada en la traçada i barranc amb tot de pedres, cul enrera i a salvar la situació , però la Reba patint com una cabrona, després d´allò .. joc a les botelles a l´hora de frenar, així que com que ja té 2 anyets gairabé em decideixo per fer una revisió a fons, canvi de retens, guardapols, i els casquillos de fricció.
Aqui el malalt: La forquilla desmontada amb els tutorials de Rock Shox al costat, un per fer el manteniment normal de desmontar canviar oli etc i l´altre de com treure i montar els casquillos de fricció, el funcionament és bastant senzill, apenes he obert els manuals, el que si ha costat és separar les barres de les botelles, cop de massa de plastic al pont amb una mica d´insistència i .. voilà... ja ho tenim tot desmontat.




Després de treure les botelles, toca desmontat la valvula de bloqueig, aquesta peça rosa de goma, treure l´oli que deu nidó la quantitat que n´hi va, i desfer el tap de la càmera d´aire positiva.

Fins aqui seria el procediment de la revisió bàsica de manteniment, canviar retens, guardapols i anells de escuma i llestos.
Ara ve lo interessant... treure els casquillos ceràmics de fricció, teòricament al manual ho pinten molt fàcil, un estractor lligat al cargol del banc , 4 estirades amb les botelles i casquillos fora! .. ni hablar del peluquin, he construit un primer estractor d´aquesta manera i no hi habia manera, així que hem passat a dissenyar-ne un altre , aqui el podeu veure:
Barilla roscada de 8mm, una femella de 8 autoblocant a la punta, 3 arandeles sobre mida i una arandela especial amb un forat excèntric al centre per poder-la fer baixar torta per dins el casquillo i que quedi allotjada en el fons per poder tibar, un got d´impacte que tenia per allà per fer de recolzament a l´entrada de la botella i una femella per anar apretant i fer pujar el casquillo. A la foto s´aprecia un dels casquillos vells ja enretirats. Així doncs amb aquest sistema procedeixo a treure els 4 casquillos


Aqui unes imatges de l´extractor en plé funcionament.
Fins aqui lo que ha donat la 1a part, ara estic modificant un calibrat al torn per poder fer servir d´útil per entrar els casquillos nous.


2 comentarios:

Ada Xinxó dijo...

Mare meva, quin manetes! I després et deixes la mà per quadrar una coberta! jejeje!

Unknown dijo...

no és just..
escribint aquestes coses ens deixes amb una cara de tòtils impressionants.. no he entés la meitat del que explicaves!
nosé perquè m'ho he llegit tot..
:D

t'he d'explicar algo!
xD